tiistai 4. joulukuuta 2012

Juhlaan

Jos jonkin näköistä kuoroesiintymistä ja joulujuhlaa kun on tiedossa, niin pitihän sitä vähän uusia helmojakin tytöille ommella... Kuvia on enempi ja vähempi, mutta ehkä se siitä silti. Kuvan ottoa vaikeutti ensisijaisesti valaistusolosuhteet, mutta myös mies ja E. Kuten vaikka näissä kuvissa.Mutta tässä siis asukokonaisuudet, V:llä uusimmasta Ottobresta (6/2012) Sulkamekko ja A:lla Button up -pusero sekä Double layer puolihame (Ottobre 8/2008).


Koska kumpikin tyttö oli kovin väsyksissä kuvia otettaessa, otin seuraavana päivänä vielä sen lyhyen valoisan hetken aikaan kuvia henkarissa roikottaen. Ensin vaikka tuo V:n mekko.


Näpräsin rusettirivinkin ja laitoin niihin Nappikauppa Punahilkasta tilaamani päällystettävät napit keskussolmuiksi, vaikka ohjeessa ei solmuja ollutkaan. Vähän samaa ilmetta A:n asun kanssa. :) Nappihommat oli kyllä niin kivoja ja hauskoja, että oikein harmitti, kun en tilannut paria nipsiä kanssa, että olisi saatu samaa settiä myös päävärkit.


A:n puserossa on nappilistaa hihansuussa ja kumilankapoimutuksia rinnan kohdalla sekä olkapäällä.
Hameeseen otin tavallisia puuvillakankaita, vähän ohuemmista ja laskeutuvammista olisi ehkä tullut kauniimpi lopputulos.


Mie meinasin saada noiden nappilistojen kanssa paniikki-, hyperventilaatio-, epätoivo- ja ahdistuskohtauksia. Miten ikinä ne muka olisi mahdollista saada siististi. Kunnes tein Keksinnön. Leikkasin kaksipuoleisesta liimaharsosta kaavan mukaan valmiin nappilistan kokoiset suikaleet ja silitin ne noihin kankaan kappaleisiin.

Kun heti silityksen jälkeen poisti paperin ja käänsi saumavarat liimaharson päälle, ne aika kivasti tarttuikin liimaan kiinni sen ollessa vielä vähän lämmintä.Sitten vaan silitin nappilistat kiinni hihansuihin. Vähän varmistelin kulmen siisteyttä nuppineuloilla.

Ja eikun tikkaamaan, tuli aikas siistit! (Kuva otettu ompelupöydän satavuotta vanhan loisteputki pöytävalon valossa, joten värimaailman on vähintään mielenkiintoinen ja haasteellinen.)


 (Jälleen kerran manaan taas tätä bloggeria ja sen asettelua! Mieleistä en saa, mutta olkoon, voi olla osa vikaa tietysti tuossa ulkoasussakin...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti