sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Farkkuista

Meillä asuu kaksi mekko- ja hameolentoa. "Mitä te haluaisitte laittaa päiväkotiin tänään päälle?" "Joku hame tai mekko!" Tämä keskustelu käydään joka ikinen arkiaamu! Jopa siinä määrin, että V:n eskarikaveri oli ruvennut epäilemään, onko V:llä (sisä)housuja olemassakaan! Mekkoja ja tunikoita onkin ihan kivasti, löytynyt Prismasta ym. ohimennen, mutta farkkuhameita mie olen kaipaillut vaatekaappiin. Lähinnä sen takia, että ne sopivat minkä tahansa paidan kanssa. Kerran blogikierroksella törmäsin vanhojen farkkujen kierrätysideaan.

Tänään vihdoin sattui sellainen päivä, että miehellä oli viikonloppuvapaa, ei tenttiä tulossa, eikä muutakaan akuuttia, joten saatoin levittää omat puhkipidetyt farkut olohuoneeseen ja vähän saksia...

Saksimisen tuloksena kaksi hyvin simppeliä, kahdeksasta suikaleesta koottua farkkuhametta, joissa pituus ja jousto sallii hyvin leikkimisen. Kivoja perusarkihameita! :)

Kolmannen kohdalla oikaisin ja otin vain kaksi bootcut-mallisten farkkujen lahjetta ja yhdistin ne hameeksi. Tästä tuli enemmän sellainen sievä, kaupunki tai "koulu"hame, jossa ei kontata pitkin lattioita, koska nämä farkut ei olleet stretchiä ja hamekin on aika kapea. Alunperin olin ajatellut, että se näyttäisi suunnilleen tältä:

Piristykseksi ajattelin silittää siihen yhden Hello Kitty -merkin. Kas näin.

Jaahas, hupsis, meni takakappaleen puolelle kaikesta huolellisuudesta (ai mistä?!) huolimatta... Kuvassa se ei ehkä näy, mutta tuossa on nyt siis keskellä edessa resorin yhdistämissauma.


Onneksi asia voidaan ratkaista luovalla saumansijoittelulla!
Eli resorin sauma sivulle ja alunperin sivusaumaksi ajatellut ihan farkuista peräisin olevat tikatut saumat tehosteeksi eteen ja taakse! B-) Inno -ohjelman Markolta opittua: mitä et pysty peittämään, korosta! Vaan toimi miusta tälläkin kertaa ihan hyvin! ;)


P.S. Olen siis aloittanut tänä syksynä kasvatustieteen opinnot, joten ompeluaika on niin sanotusti kortilla, ottaen huomioon miehen ilta- ja viikonloppupainotteisen työn! Mutta luennolla onneksi puikot heiluu. Mitään en kyllä ole vielä ihan valmiiksi saakka saanut, mutta kaikenlaisia rojekteja on meneillään. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti