tiistai 7. kesäkuuta 2011

Häitä ja mekkoja

Tänä kesänä päästäänkin tanssaamaan häitä ja kun mummi kysyi, ompelisinko kaikille viidelle serkkutytölle toisiinsa sointuvat juhlamekot, niin mikäs sen mukavampaa!

Pellavan tilasin Kangastukusta, vaaleanpunaisen ruusukankaan Saksasta, Stoffe und Kreatives -nimisestä kaupasta. Mallina on China grass ja Taffeta princess -mekot (18 ja 19, Ottobre 3/2008), kokoina 92, 98, 104 ja kaksi kertaa 116.

 Meidän neitokaisten mekoissa on essut, tekemässä samaa vaikutelmaa kuin äiteen pitämässä kansallispuvussa (toiset häät, joissa miulla tuo kansallispuku on päällä ja molemmissa on tuota lämmintä ollut sellaiset +30 astetta, mikäli säätiedotukseen on uskominen -kiva villakangasmekkokeli!).
 


Serkkuperheen sisaruksille taas päätin laittaa pienet hihat yhtenäistä ilmettä luomaan.

En halunnut kaikkiin mekkoihin laittaa ruusukankaasta kaarroketta etukappaleelle, mutta pelkästään pellavaisena tämän mekkosen etukappale tuntui jotenkin tylsältä. Niinpä tuohon upotin tuohon kaarrokesaumaan ruusukankaisen tereen. :)


Viidenteen mekkoon oli ajatuksena tehdä vielä rusettisomiste, saa nähdä syntyykö se ennen perjantaita... 

Joka tapauksessa nyt on hetkeksi aikaa helmaa poimutettu ja piilevetoketjunkin ompeleminen taitaa sujua jo unissaankin! Kun vielä ennen näitä mekkoja tein V:lle kevätjuhlamekon, johon tuli -kappas vain- poimutetu helma ja piilovetoketju! (Sekin mekko pääsee kyllä tänne blogiin, jahka eräs Mieshenkilö meidän perheessä voisi palauttaa työkoneelleen kamerasta tyhjentämänsä kuvat ihan kaikkien perheenjäsenten käyttöön...)

Lopuksi vielä (tylsä?) sisäkuva kaikista mekoista.

1 kommentti: