maanantai 11. tammikuuta 2010

Lämpimäisiä pakkasiin!

Vielä ennen joululomalle lähtöä kerkesi Titityyn puodista putkahtaa postiin kiekko mustaa Pelson vankilan hahtuvaa sekä kaksi kerää pehmoista extrafine merinoa. Työkaluksi laukkuun lähti nro 4:n bambusukkapuikot.

Päälimmäinen tarkoitus niistä oli saada nuoremmalle neidille villahousut yövaipan päälle. Ne on tehty omalla, useasta nettimallista sovelletulla ohjeella. Piristykseksi mie neulahuovutin niihin pupun peppuun. Tosin, niinkuin monta kertaa ennenkin, mie huomasin taas sen, ettei miun taiteellinen lahjakkuus ihan vastaa sitä mielikuvaa, mikä miulla siitä on ja näin pupustakin tuli hiukan mielipuolisen näköinen. Vaan se mahtaa sopia hyvin housujen pitäjälle! =D

Seuraava projekti oli pakkastumput. Pakkohan se on itsekin kokeilla, kun monesta suusta kuulee kehuttavan hahtuvatumppuja. Tosin missä lie lomalla tosiaan oli tekijän pää ja tumpuista ei tullutkaan päällimäiset isot, vaan pikemminkin alimmaiset sievät. No, uusi yritys! Sittenhän sitä vasta tarkenee, kun on kahdet kehutut hahtuvat päälekkäin! ;) Näihin oli tarkoitus huovuttaa vielä enemmän kukkasia, mutta toisen kukan loppumetreillä neula katkesi. Mie olin kyllä käskenyt miehen kotiutumaan töistä Tiimarin kautta, vaan sieltä olivat ihmiset vieneet kaikki huovutusneulat jo ennen joulua. Nyt täytyy siis odotella koko porukan (esikoinen on jo pari päivää kärttänyt), että voidaan taas "napostaa" niitä villajuttuja. =)

Lopuksi mie punnitsin ja puntaroin jäljellä olevia keriä ja totesin, että kyllähän niistä vielä yhdet pitkälahkeiset tulee, nekin yöksi, mutta mekkoyökkäreiden kanssa. Malliksi mie valitsin taas Ullaneuleen Villapöpät, jotka neulotaan vyötäröltä lähtien. Ja kyllä niistä tosiaan housut tuli. Varsinaiset nuukan naiset viritelmät. =D Peppuosan jälkeen oli kerittävä sekä hahtuva että merino uusille kerille, puoliksi. Että varmasti riittää saman verran molempiin lahkeisiin... Vaan silti jäi pituus vajaaksi. Onneksi hätä ei kuitenkaan ollut suuri, lankavaraston ja pienen idea-avun turvin sai nämä housut vielä pitsit lahkeisiinsa ja kukkia koristeeksi. Luulisi kelpaavan! Pitsineuleen tekeminen hahtuvalangalla oli kyllä, etten sanoisi jännittävää. Ei ehkä kovin hienostunutta, mutta riittävän söpöä kyllä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti