tiistai 26. tammikuuta 2010

Kukkaista farkkua

Joululomalta tarttui matkaan pala pikkukukallista, ohutta stretchfarkkua. Siitä syntyivät sitten vähän caprimittaiset farkut sekä lappuhame.


Housujen kaava on Ottobresta 4/2005. Niiden ompelussa kävi, kuten niin usein muutenkin, että kun rupesi oikaisemaan, joutui ojasta allikkoon.
Mie nimittäin meinasin, että jaksa tehdä oikeaa, kunnon vetoketjusepalusta, varsinkin, kun vetoketjua olisi luultavasti kuitenkin joutunut lyhentämään. Se kun on kaikkineen "niin työlästä"...
Sen sijaan valesepalus vaikutti kivalta idealta. Kaiken lisäksi mie olisin halunnut, että vyötäröllä on oikea, avattava nappi. Vaan kuinkas kävikään. Useiden yritelmien ja monen purkamisen jälkeen housuihin tuli kuitenkin kyllä se valesepalus, mutta ihan tavallinen kuminauha vyötärö. Olisi ehkä ollut nopeammin valmista, jos olisi vaan tehnyt kiltisti ohjeen mukaan...
Housuista tuli tosiaan myös vähän vajaamittaiset, mutta kesää kohtihan tässä ollaan menossa. Mallikin on sen verran väljä ja kangas ohutta, että varmasti on kivat kesähousutkin.Lappumekko taas on Ottobresta 6/2008. Nauhojen pitäisi vetää helmakappaletta hiukan rypytykselle tuolta alalaidasta, vaan pesussa näytti kaikki rypyt hävinneen... Eli koko mallin "juju" ikään kuin katosi. Mutta eiköhän se pidetyksi tule! ;) Erityisen hauskaa miusta tässä on nuo "henkseliklipsit", vähän vaihtelua ainaisiin haalarisolkiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti