torstai 21. lokakuuta 2010

Mekkoja

Ottobren kangaskaupassa oli tässä aika muutama sitten iso kasa poistopaloja -50%. Kaikenlaisia ohuita sametteja siitä joku mukaan lähti. Tuloksena pari reipasta pikkutyttömekkoa, joihin tuo muutama postaus sitten ollut väläyskin liittyi (ei, siitä ei tullut viehkoa remontti-reiskahaalaria, vaikka sellaisenkin veikkauksen kuulin ;D ).

Safariliivihame, Ottobre 2/2005

Johon -kaiken uhallakin- halusin kokeilla D-lenkkiolkaimia! Ehkä nuo rinksut vähän hidastaa olkainten löystymistä...

Taskun läppä sai koristuksekseen napin ja nauhan pätkän.


Sekä perinteisempi "lappuhame" (Ottobre 4/2007)
Sydän ei muotona ole koskaan ollut miun vahvaa osaamista. Piirrettynä se näyttää enimmäkseen huolimattomasti tehdyltä V-kirjaimelta, eikä ommellenkaan ole niin sujuva, vaikka valmis kaava olikin. Vaan kyllä niistä taskut pepun päälle tuli!

Etulapun nenäliinataskussa (joo, juuri siinä, jonka varmasti unohtaa tyhjentää ennen pesua!) on kanssa pieni pätkä nauhaa. Tämä tahtoisi ihan välttämättä sydämenmuotoiset klipsit henkseleihin, mutta en vain ole löytänyt niitä...


Kummankin mekon taskut on muuten tehty tekniikalla, jossa ensin ommellaan kaksi taskukappaletta oikeat puolet vastakkain yhteen, jätten pieni kääntöaukko, eli esim. sydänkappaleita tarvittiin neljä. Sitten tikattiin taskut paikoilleen. Hiukan ylimääräistä kangasta menee, pikkuisen ehkä työtä enemmän, mutta kyllä jälki on kovin siisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti