tiistai 28. helmikuuta 2012

Ottobrella ja eurokankaassa

Koska ompeluksien valmistuminen on niin ja näin, edellisessäkin postauksessa mainituista syistä sekä siksi että pitäisi vielä opiskelujuttujakin saada valmiiksi, mie voinen siirtyä bloggaamaan hankintoja! :D Näistä pitäisi kyllä vielä valmistakin saada kuukauden kuluessa...

Ensimmäisenä ensi kuun lopussa oleviin hiihtokisoihin asumateriaalit. *hih* Kisoissa on siis myös pukukilpailu pienimmissä sarjoissa.

Punaisesta ja mustasta fleecestä leppäkerttuasu A:lle ja harmaasta "karvasta" sekä vaaleanpunaisesta (!) fleecestä hiiriasu V:lle. V:llä on mummin neuloma hiiren naamaa esittävä pipo, A:lle teen tuosta mustasta tuntosarvilakin.

Sitten siirrytään vauvaompeluksiin ja Ottobren ostoksiin. Oli muuten sellainen ostosläjä, että sain kaupantekijäisiä sekä naisten että lasten Creative Workshop t-paitakaavasetit!!! Kyllä mie sitten tykkään tuosta Ottobren palvelusta, ainakin verrattuna Eurokankaan nuivaan "ai ihan tuolta pakalta" -kysymykseen...
Näistä kankaista vauvalle Ottobressa 6/2010 ollut Kuutti-unipussi, tosin turvakaukaloon. Raidallinen trikoota vuoriksi, etualan vaalea on resoria ja alimpana pörröinen velour.

Yökkäritarpeiksi sitten hempeää pupua (ja ehkä tuosta raitatrikoostakin jotain kappaleita jää).

Oranssia otin sen verran, että jahka Ottobrella saavat purettua myyntiin saakka Hammaspeikot, saa mies käydä sitä vielä mutkan (melkein tahtoisin kaikille kolmelle tuosta pyjamat)! Ihastuin siihen jo ennen tekstin lukemista, mutta tuosta tuli pakko saada -luokan juttu, kun miulle selvisi mikä kirja on kankaan pohjalla. Sitä nimittäin on luettu mummilan mökillä jo kahdessa polvessa lapsille iltasaduksi! Möö ja Paa ovat peikot suomenkielisiltä nimiltään.

Lopuksi vielä (hävyttömän kalliita) sammakoita. Uudelle otukselle olen viimeisten luentojen kunniaksi tehnyt villahaalaria Novitan ohjeella ja tuohonhan tulee tuhottomasti nappeja. Mie en raaskinut ostaa kuin 6/puoli, mutta ehkä näillä kuitenkin haalari kiinnikin pysyy. ;) Lankana on Nalleista lime ja kukkaketo Päivänkakkara. Aina neljä kerrosta päivänkakkaralla ja kaksi limellä. Tulee aika hauska ja raikas!

Käsveskaa synttärilahjaksi

Samalla Ottobren ilmaiskaavalla tehty veska kuin aiemminkin V:n eskarikaverin synttärilahjaksi hyöstettynä "petsopilla". Vuori ja KAM-neppi ovat lilat.


Omat neiditkin tilasivat laukut, niiden toteutusta odotellessa... Työpöydän ovat vallanneet mahtavassa epäjärjestyksessä olevat koulupaperit, kaavarullat (jotka on piirretty niin kauan sitten, että täytyisi piirtää jo seuraava koko, mikäli vaatteen meinaa toteuttaa), lasten piirrokset jajajaja. Että jos tästä pikkuhiljaa, vaikka kaivasi sen pöydän esiin. :D Tosin tällä hetkellä koko työhuoneeseen pääsy on niin ja näin, kun kaikki mahdollinen ja mahdoton on siellä turvassa Hertalta, puolivuotiaalta bullmastiffilta, joka on meillä mummin ja ukin kanssa viettämässä hiihtolomaa.

torstai 16. helmikuuta 2012

Neuletunikat

Nämä mokomat tunikat on vähän kovaonniset. Kumpaankin oli varattu kaksi vyyhtiä Cascade 220 Heathers -lankaa, joten tosiaan mekkojen sijaan niistä tuli tunikamittaiset, pidettäväksi farkkujen tai farkkuhameen kanssa, esimerkiksi. Ohje on Ravelrystä, mutta... Siihen se muisti jääkin! Ohjeesta on kuitenkin otettu vain osviittaa, enemmänkin ovat mallia: hatusta. Sen lisäksi, että jäivät vähän lyhyiksi, vei näiden päättely monta kuukautta (vasta kun olisi ollut ihan pakko lukea tenttiin, eikä mitään muuta välttelykeinoa ollut, tämä muori tarttui parsinneulaan). Toivoa sopii, ettei tämän talven ihan kaikki pakkaset menneet jo, että hikimytty V:kin voi omaansa käyttää vielä!



Ratkaisu kainalon lörpättäviin neulomalla luotuihin silmukoihin: pari kerrosta 1o1n -joustetta. Ei sekään sievä ole, muttei se nyt sieltä kainalosta niin näy!

Sukkasatoa

Osa hyödyksi käytetyistä luentotunneista. ;)


 Omalle miehelle uudet terät vanhoihin varsiin. Tytöistä oli erinomaisen hauskaa, että "isillä on punaiset sukat!!!" :D Punainenhan noissa toki on se pääväri. ;) Koko jotain noin 46, langat 7-veikkaa.


Ystävälle punaiset sukat. 
Ei kai kantapääkavennuksista muuten ota tolkkua, kuin näytekappalein!
Koko noin 38 ja lanka Maijaa, raidat oman kaapin kätköjä, ehkä Nallea.


Ikiomat!!!! Novitan sukkalehdestä "piirakkasukat". 
Näihin kokeilin myös ristiin vahvistettua kantapäätä, tuli aika sievä. ;)
Koko noin 40-41, lanka 7-veikka.


V-neidin "joulusukat", jotka eivät kyllä jouluksi valmistuneet. Pitsineule Novitan sukkalehdestä, mutta muuten omasta päästä. Mie kieltäydyn silti uskomasta, että miun lapsella on tuon kokoinen jalka!! :O Ehkä kokoa 32, lanka kaapista, Woolia tai Nallea.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Kaavapohdintoja

Koska miun käsityörintama ei näköjään etene ollenkaan, pitää sitten edes pohtia kaavoja. Niitä mie olen kyllä ehtinyt selata. :D Ja luennolla neuloa vähän sitä ja tätä, mutta kun niissä on langat päättelemättä ja mies on jo ryöstänyt sukkansa käyttöön jajajaja...

Mutta siis tein vertailevaa tutkimusta ja sehän olikin aika mielenkiintoinen tuloksiltaan.
Päälimmäisestä alimpaan: 
-keltakuvioinen body keväällä -07 saadusta äitiyspakkauksesta, koko 60cm
-vaalea eläinbody samana vuonna, Tuttaa, koko 56cm
-sienibody Ottobresta, koko 62cm
-vihreäreunuksinen Po.P:in alesta joskus pari vuotta sitten, koko 56cm
-raidallinen Po.P:in alesta nyt, koko 62cm
kolme viimeistä tosin pesemättömiä.


-valkoiset mansikan kuvalla äitiyspakkauksesta keväällä -05, koko 60cm
-vihreät Ottobresta, koko 56cm
-raidalliset Tuttaa, koko 62cm, pesemättömät

Eli siinä sitten vähän vertailukohtaa, kun rupeaa miettimään, mitä kokoa alkaisi ommella. Tosin V-neiti käytti kokoa 62cm ainakin neljän, viiden kuukauden vanhaksi, A-neiti taas siirtyi siihen 3 viikkoisena ja siitä pois varmaan kahden kuukauden ikäisenä. Että tiedä häntä... Mutta jotain pientä kivaa tekisi mieli ommella! Pieniä yökkäreitä ainakin, niihin oli uusimmassa Ottobressa mukavan näköinen malli. Ja siinä kohtaa alkaa jo säästöäkin syntyä, kauhistelin CityMarketissa, että pikkuinen vaatteen räpäle ja hintaa 20€! :O

Vaan sitä ennen olis listassa 
-neulomusten päättelyitä
-kypärälakit tytöille
-tunikat sydänautovelourista tytöille ja jonkun sortin potkuhousut/haalarit vauvalle
-turvakaukaloon joku lämmikesysteemi :D
-ja luentoja varten vauvalle siksak-myssy (yhden tein jo, mutta siitä taisi tulla iso vastasyntyneelle) sekä villahaalari

Ja näin sain blogiin päivityksen vain lätisemällä, tekemättä mitään! :D :D